Beltéri Meszes Vakolat

A Poli-Farbe Platinum Decor Beltéri Meszes Vakolat alkalmas a beltéri ásványi alapfelületek; mészhabarcs, és cementkötésű vakolat, gipszkarton, stb. egyenetlenségeinek megszüntetésére, használható sima, mintázott, vagy rusztikus felületképző anyagként egy, vagy több rétegben.

Részletek

Tipp

Hamarosan több tippel szolgálunk!

 

Enteriőr

Beltéri meszes vakolat tégla hatással a fürdőszobában.

További enteriőr képek a galériában >

 

Felhasználás

A Poli-Farbe Platinum Decor Beltéri Meszes Vakolat használatra kész. A beszáradást megelőző fólia eltávolítását követően, alaposan át kell keverni. Az alapfelületnek a vakolat fogadására alkalmasnak, hordképesnek, szennyeződésektől, a tapadást rontó anyagoktól mentesnek kell lennie. Szükség esetén a felületet mélyalapozni kell.

A vakolat szemcseméretig vékonyítva, vagy egy rétegben legfeljebb 3-4 mm vastagságig alkalmazható. A vakolat az alkalmazott technikához szükséges mértékben csapvízzel hígítható, az egy rétegben felhordható rétegvastagság rovására.

A vakolat színezésére a Poli-Farbe Platinum Decor Színező Tinták legfeljebb 10%- ban, a Poli-Farbe Platinum Decor Oxid Pigmentek legfeljebb 5-7%-ban adagolva használhatók. A munkafelület a kiegyenlítést kisimítást, vagy éppen strukturálást és száradást követően lazúrozható, viaszolható, vagy tovább nemesíthető a Poli-Farbe Platinum Decor Beltéri Márvány glettel.

A Beltéri Meszes Vakolat hagyományos glettvassal hordható fel, de bármely a célra alkalmas eszköz (műanyag, vagy fa simító, kőműves kanál, spakli, stb.) használható. A felület nem igényel különösebb előkészítést, a vakolat alkalmas az egyenetlenségek feltöltésére. A porló, rossz hordképességű, erősen porózus alapok esetén mélyalapozni kell. A frissen vakolt felület simítható, vagy strukturálható. A félig átszáradt vakolatba, fuga mintázat marható a kőből, vagy téglából épített falazatokhoz hasonló felület kialakítására.

A Beltéri Meszes Vakolat porózusra szárad, ezért szükség esetén védeni kell a nedvesség káros hatásaitól. Erre alkalmas anyagok a fallazúr, kőlazúr, metáleffekt festék, illetve a folyékony viasz termékek. A vakolattal bevont felület későbbi használata során bekövetkező sérülései gyorsan és egyszerűen kijavíthatók a sérülés és környékének lakkbenzinnel történő zsírtalanítása után egy újabb a korábbihoz hasonló rétegrend kialakításával.

A vakolat lazúrozása, viaszolása a teljes átszáradást követően végezhető.

 

Adatok

  • Tárolás: 5-25°C között. Fagyveszélyes!
  • Minőségét megőrzi: bontatlan csomagolásban a gyártástól számított 12 hónapig
  • Felhordás: glettvas, spakli
  • Javasolt rétegszám: 1-2 réteg
  • Higítás: szükség esetén vízzel
  • Kiadósság: kb. 1-1,5 kg/m2
  • Kiszerelés: 5 kg, 10 kg

Összetétel

Oltott mész, durvaszemcsés (max 0,5 mm) márványőrlemény, víz, hagyományos és modern adalékok.

Veszélyességi osztály

E - Nem tűzveszélyes

 
 

További termékek