Fallazúr

Szivaccsal, ronggyal, speciális festőhengerrel, bármilyen felületképzésre használható eszközzel felhordható. Frissen felhordva törölhető, mintázható. Mivel fedőképessége nem teljes, a színmélység a felhordott réteg vastagságától és az alapfelület színétől függ. A fallazúr és a fal alapszínének kombinációjával, valamint a felhordástechnika megválasztásával különleges egyedi hatások valósíthatók meg. Antik hatás az azonos vagy kis mértékben különböző színek és a fallazúr kombinálásával alakítható ki. A fallazúr színei egymással és a Platinum Decor Metáleffekt festékkel (tetszés szerinti arányban) keverhetők, más színezőanyagokkal legfeljebb 1%-ban színezhetők. Színezéskor ügyeljünk arra, hogy a lazúr ne veszítse el fényáteresztő képességét. A színkülönbség növelésével merész, egyedi terek alakíthatók ki. Világosabb alapfelületeken érvényesül a legjobban.

Részletek

Tipp

Hamarosan több tippel szolgálunk!

 

Színek

 

Felhasználás

A fallazúr csak száraz, tiszta, portól, olajtól és egyéb szennyeződéstől mentes felületre vihető fel. Használatát színezett beltéri diszperziós falfestékkel (pl. Poli-Farbe Platinummal vagy Inntaler diszperziós beltéri falfestékkel) vagy Platinum Decor Glettel bevont falakra javasoljuk.

A Platinum Decor Fallazúrt használat előtt gondosan fel kell keverni. A felhordást és a felületképzést egy falfelületen egy ütemben, a mennyezettől függőlegesen lefelé haladva végezzük olyan széles sávban, hogy a következő sáv elkezdéséig a korábban festett felület ne száradjon meg. Az így kialakított toldás egyenletesebb, esztétikusabb lesz.

Teljes falfelületek lazúrozása előtt egy kisebb felületen javasoljuk a próbafestés elvégzését. 10 oC alatt és 25 oC felett ne fessünk.

Az eszközök használat után vízzel elmoshatók. Száradás után a Platinum Decor Fallazúr csak agresszív oldószerekkel, pl. nitrohígítóval távolítható el.

A bevont felület diszperziós falfestékkel átfesthető.

 

Adatok

  • Porszáraz: kb. 30 perc
  • Teljes száradás: kb. 24 óra
  • Átfesthetőség: 2-3 óra
  • Tárolás: 5-25°C hőmérsékleten Fagyveszélyes!
  • Felhordás: ecsettel, hengerrel, szivaccsal, ronggyal, kefével stb.
  • Javasolt rétegszám: 1-2 réteg Platinum Decor Fallazúr, esetleg 1 réteg Platinum Falfény záróbevonatként
  • Higítás: nem szükséges, de legfeljebb 5 %-ban a száradási idő növelésének céljából
  • Minőségét megőrzi: bontatlan csomagolásban a gyártástól számított 24 hónapig
  • Kiadósság: 8-10 m2/l 2 rétegben (egyenletes felhordás esetén, a felületképzéstől függően)
  • Kiszerelés: 0,75 l, 2,5 l

Összetétel

kötőanyag, pigmentek, adalékanyagok

Veszélyességi osztály

E - Nem tűzveszélyes

Szabályozási tájékoztatás

S 2 - Gyermekek kezébe nem kerülhet
S 24/25 - Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembejutást

 
 

További termékek