Folyékony méhviasz

A Poli-Farbe Platinum Decor Beltéri Márvány Glett, Platinum Decor Beltéri Meszes vakolat, és Platinum Decor Antikkő Glett, valamint ásványi kötésű, beltéri felületek, mészfesték, szilikátfesték impregnálására használható méhviasz emulzió. Védelmet biztosít a víz és egyéb szennyező folyadékok ellen.

Részletek

Tipp

Vízes, párás helyiségekben pl: fürdőszobában vagy konyhában is bátran használhatjuk, a méhvisznak köszönhetően vízlepergető hatású lesz a felület.

 

Felhasználás

A Platinum Decor Folyékony Méhviaszt a használat előtt gondosan fel kell rázni. Frissen készített ásványi alapfelület esetén a viaszolást az alap kötését (legkevesebb 7 nap) követően lehet elkezdeni. Régebbi felületeknek száraznak, tisztának, portól, olajtól, illetve egyéb szennyeződéstől mentesnek, a viasz fogadására alkalmas állapotúnak kell lennie.

A felületre 1-2 réteg felhordása szükséges az elvárt minőség függvényében. A folyékony méhviaszt a felületre szórjuk, majd ronggyal áttöröljük. A felületre annyi viaszt kell felhordani, amennyit az magába szív. Ez gyorsan bekövetkezik, ezt követően a felesleget el kell távolítani, le kell törölni. Amennyiben a felület tapad a törlésre használt rongyot meg kell vizezni.

A viaszolt felület a száradás után géppel, száraz rongygyal polírozható. Fokozottan igénybe vett felületeken, a kezelést 1 nap száradást követően, illetve a vízlepergető tulajdonság csökkenése esetén, időről-időre célszerű megismételni.

Dekorációs céllal a viasz egy arra alkalmas edényben kombinálható a Poli-Farbe Platinum Decor Effekt Pigmentekkel, Decor Színező Tintával, illetve Oxid Pigmentekkel. Ebben az esetben a felhordás nem szórással, hanem ronggyal, ecsettel stb. történik.

A viaszolást ne végezzük 5°C alatt és 30°C felett. Az eszközöket, a szórófejet a használat után vízzel lehet megtisztítani. Nem alkalmazható folyamatos vízzel való érintkezés esetén pl. tusolók belső felületén.

A munkavégzés során kerüljük a közvetlen érintkezést a viasszal, megfelelő egyéni védőeszközöket, gumikesztyűt kell viselni.

 

Adatok

  • Száradási idő: kb. 1 óra 20°C-on
  • Átfesthetőség: kb. 1 óra 20°C-on történő száradást követően
  • Tárolás: 5-25°C-on, fedett helyen. Fagyveszélyes!
  • Minőségét megőrzi: megfelelő tárolás mellett, bontatlan csomagolásban 12 hónapig
  • Felhordás: rongy, ecset, henger
  • Higítás: nem szükséges
  • Kiadósság: kb. 0,05 l/m² rétegenként a felület szívóképességének függvényében
  • Kiszerelés: 0,5 l

Összetétel

vizes méhviasz emulzió

Veszélyességi osztály

E - Nem tűzveszélyes

EU limit value for this product (A/h): 30 g/l (2010). This product contains max 10 g/l VOC. EU határérték erre a termékre (A/h): 30 g/l (2010). Ez a termék legfeljebb 10 g/l VOC-t tartalmaz.

 
 

További termékek