Glett

Az egyenletes mennyiségben felhordott anyag egyéni elképzelés szerint struktúrálható, így például a természetes kőhöz, vagy a gyűrt textilhez hasonló rusztikus felület alakítható ki. Önmagában, vagy Poli-Farbe színezőpasztával legfeljebb 3 %-ban, Inntaler színezőfestékkel maximum 10%-ban színezve önálló bevonat kialakítására is alkalmas. Különleges felületek nyerhetők Platinum Decor Fallazúrral történő bevonásával, az egyes színek kombinációjával. A megszáradt glett beltéri falfestékekkel (Poli-Farbe Platinummal, Inntaler diszperziós beltéri falfestékkel) alapozás nélkül átfesthető. Hagyományos simított, csiszolt falfelületek kialakításához a Platinum Finomglettet javasoljuk.

Részletek

Tipp

Minden glett esetében fontos, hogy krómbevonatú acélpengés glettvasat használjunk különben elszíneződik az anyag. Ez különösen fontos a márványglett használatakor.

 

Felhasználás

A bevonandó beltéri falfelületet alkalamassá kell tenni a glett fogadására. A laza, hámló részeket el kell távolítani, porózus felület esetén Inntaler diszperziós mélyalapozóval pórustömíteni, kellősíteni kell. Hordképes, csak kissé szívóképes felületet elég portalanítani. Nem szokványos alapfelületeken is jól tapad (pl. egyes műanyagokon, OSB lapon, de a nem ásványi kötésű alapfelületek esetén a próba elvégzését javasoljuk). A termék felületéről használat előtt az esetleg képződött bőrt el kell távolítani. A felhordást és a struktúrálást egy falfelületen egy ütemben célszerű elvégezni. A glettet egyenletes rétegvastagságban rozsdamentes glettvassal lehet felhordani.

Az elsimított anyagon a struktúrát hengerrel, rozsdamentes spaklival, glettvassal, vagy bármely alkalmas eszközzel ki lehet alakítani. A felhordást és a struktúrálást függőlegesen lefelé haladva olyan széles sávban kell végezni, hogy a következő sáv elkezdéséig a korábban felhordott bevonat ne száradjon meg. Így egyenletesebb, esztétikusabb toldás alakítható ki.

10 °C alatt és 25 °C felett a glettet ne hordjuk fel.

A glett maradéka a vödörben elsimítva, kevés vízzel borítva fagymentes helyen tárolható,vagy beszáradás után háztartási hulladékként kezelhető. Az eszközök a használat után vízzel elmoshatók. A megszáradt Platinum Decor Glett csak mechanikusan kaparással, illetve agresszív oldószerekkel, pl. nitrohígítóval távolítható el.

 

Adatok

  • Száradási idő: 20 °C-on kb. 24 óra
  • Átfesthetőség: 20 °C-on a rétegvastagságtól függően kb. 24 óra
  • Tárolás: 5-25°C hőmérsékleten Fagyveszélyes!
  • Minőségét megőrzi: bontatlan csomagolásban a gyártástól számított 24 hónapig
  • Felhordás: rozsdamentes glettvas, spakli, henger
  • Higítás: nem szükséges, a felhordástechnika függvényében vízzel
  • Kiadósság: 0,3-0,6 kg/m2, a felületképzés függvényében
  • Kiszerelés: 5 kg, 10 kg

Összetétel

kötőanyag, víz, mészkőőrlemény, adalékanyagok

Veszélyességi osztály

E Nem tűzveszélyes

Szabályozási tájékoztatás

S 2 Gyermekek kezébe nem kerülhet
S 24/25 Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembejutást
S 29 Csatornába engedni nem szabad

 
 

További termékek