Kültéri Meszes Vakolat

A Poli-Farbe Platinum Decor Kültéri Meszes Vakolat alkalmas a kültéri ásványi kötésű falfelületek, mészhabarcs, és cementvakolat, stb. bevonására. A vakolattal sima, rusztikus, vagy egyedi elképzelés szerint mintázott felület alakítható ki egy, vagy több rétegben alkalmazva.

Részletek

Tipp

Ha fugázott felületet készítünk, a fugacsíkok kialakítására akár egy ecset vége, vagy keverőpálca is alkalmas lehet.

 

Fázisfotók

Így készül - Tégla hatás kültéri meszes vakolattal - képekben

Megnézem a fázisfotókat >

 

Enteriőr

Tégla hatás kültéri meszes vakolattal.

További enteriőr képek a galériában >

 

Videók

Így készül - Tégla hatás készítése kültéri meszes vakolattal - werkfilm a teljes munkafolyamatról...

Megnézem a videót >

 

Felhasználás

A Poli-Farbe Platinum Decor Kültéri Meszes Vakolat használatra kész. A beszáradást megelőző fólia eltávolítását követően alaposan át kell keverni. Az alapfelületnek a vakolat fogadására alkalmasnak, hordképesnek, szennyeződésektől, a tapadást rontó anyagoktól mentesnek kell lennie. Szükség esetén a felületet mélyalapozni kell.

A vakolatot egy vagy több rétegben lehet felhordani rétegegenként kb. 3-10 mm vastagságban. A vakolat az alkalmazott technikához szükséges mértékben, csapvízzel kis mértékben hígítható. A túlzott hígítás a száradás során bekövetkező repedezést idézhet elő.

A vakolat anyagában történő színezésére a Poli-Farbe Platinum Decor Színező Tinták legfeljebb 10%-ban, a Poli-Farbe Platinum Decor Oxid Pigmentek legfeljebb 5-7%-ban adagolva használhatók. A színezett vakolat száradása során a szervetlen kötésű vakolatokra jellemző foltosodás jelentkezhet.

A vakolat kötését követően lazúrozható, a fentiekben említett színezőanyagokkal beszínezett Platinum Decor Kőlazúrral. Feldolgozás: A Poli-Farbe Platinum Decor Kültéri Meszes Vakolat rozsdamentes glettvassal hordható fel. A felület nem igényel különösebb előkészítést, a vakolat alkalmas az egyenetlenségek feltöltésére. Az alapfelületnek a glett fogadására alkalmasnak, hordképesnek, szennyeződésektől, a tapadást rontó anyagoktól mentesnek kell lennie. A porló, rossz hordképességű, erősen porózus alapok esetén mélyalapozni kell. A vakolt felületet a tervezett mintázathoz szükséges mértékben célszerű kiegyenlíteni, kisimítani.

A vakolatot a száradás végéig takarással védeni kell a szélsőséges időjárási hatásoktól.

A vakolat nedves állapotában, arra alkalmas eszközzel mintázható, strukturálható. A vakolat lazúrozása, a teljes száradást követően végezhető lúgálló pigmentek használatával.

 

Adatok

  • Száradási idő: kb. 24 óra 20-25˚C-on, 2 mm rétegvastagság esetén. Hűvös, párás, ködös, esős időben a bevonat teljes megszilárdulása több napot is igénybe vehet.
  • Átfesthetőség: 2-3 óra
  • Tárolás: 5-25°C között. Fagyveszélyes!
  • Minőségét megőrzi: bontatlan csomagolásban a gyártástól számított 12 hónapig
  • Felhordás: rozsdamentes glettvassal
  • Stuktúrálás: strukturáló hengerrel, spaklival, egyéni felhordás technikával
  • Javasolt rétegszám: 1-2 réteg
  • Higítás: szükség esetén kis mennyiségű csapvízzel
  • Kiadósság: a kialakított mintázat függvényében 1-4 kg/m2
  • Kiszerelés: 0,5 kg, 25 kg

Összetétel

víz, oltott mész, márványőrlemény, kötőanyag, üvegszál, modern és hagyományos adalékok

Veszélyességi osztály

E - Nem tűzveszélyes

Szabályozási tájékoztatás

S 25 - Kerülni kell a szembejutást

 
 

További termékek